IRODAHÁZAK, IRODÁK, KÖZÖSSÉGI TEREK
TARTÓS HATÁSÚ, KÉTFÁZISÚ KÓRHÁZI SZINTŰ
FERTŐTLENÍTÉSE

Az ipari és a lakossági ózonos helyiség fertőtlenítés terén a legnagyobb tapasztalattal rendelkező cég vagyunk Magyarországon! Professzionális gépeink, és a több éves szakmai tapasztalat a garancia arra, hogy a ránk bízott feladatott megfelelően végezzük el. Az ózonos kezelésnél a kívánt hatás eléréséhez megfelelő ózonkoncentráció és behatási idő szükséges. Ezek méréséhez speciális műszerre van szükség amellyel Magyarországon csak a mi kollégáink rendelkeznek. A műszeres mérés nagyon fontos része az eljárásnak mert csak a megfelelő értékek biztosítják a kívánt eredmény elérését. Munkatársaink különösen ügyelnek a tisztasága és a higiéniára ezért a helyiségbe lépéshez lábzsákot használnak. Az ózon alkalmazása felelősségteljes feladat, és mi ehhez mérten járunk el.

Az ózonos fertőtlenítés előnye a hagyományos fertőtlenítő eljárásokkal szemben, hogy egy időben kiterjed a helység minden részére, a felületekre valamint a helyiségben lévő eszközökre is. Hatékonyságára jellemző, hogy alkalmazásával elérhetők a helység olyan részei is, amelyek a hagyományos fertőtlenítési eljárással csak nagyon körülményesen. Az irodafertőtlenítés az ózontechnológiát alkalmazva rövidebb idő alatt elvégezhető és jóval kevesebb előkészületet igényel, mint a hagyományos helyiség fertőtlenítő eljárás.

Az ózon gáz halmazállapotában nem tárolható, és nem szállítható, ezért a felhasználása során a helyszínen ózongenerátorok állítják elő. Az ózon fertőtlenítőszerként való alkalmazása egy zöld technológia, amely az ózon egyedülállóan kedvező tulajdonságain alapszik. Az ózon az alkalmazott koncentrációban nem károsítja a műszereket és a helyiség berendezéseit ezért gyorsan és biztonságosan alkalmazható irodafertőtlenítéshez és egyéb helyiség fertőtlenítésére, közösségi terek fertőtlenítésére.
FIGYELEM! Az ózonos fertőtlenítés egyszerűnek tűnhet, de a megfelelő gépek és mérőműszerek valamint védőfelszerelések hiányában sem az eljárás biztonsága sem a fertőtlenítés hatékonysága nem szavatolható.

Az irodafertőtlenítés és egyéb helyiség fertőtlenítés folyamata alatt az ózon nagy koncentrációban van jelen a kezelt területen, ezért fontos az az egyedülálló tulajdonsága az általunk használt ózongenerátoroknak, hogy rendelkeznek ózon destrukciós képességgel, ami a fertőtlenítő ciklus befejező fázisában lebontja a megmaradt ózont a helyiségben, így a fertőtlenítő kezelést követően nincs egészségügyi várakozási idő, a helyiség azonnal használatba vehető.

Gépparkunkkal több mint 1000 nm összefüggő teret tudunk hatékonyan kezelni 3 óra alatt. A kezelések időpontjában alkalmazkodni tudunk az irodák munkarendjéhez, akár hétvégi vagy éjszakai munkavégzéssel, ezáltal az irodafertőtlenítés nem okoz kiesést a munkarendből.

AZ ELJÁRÁS ALKALMAZÁSA IRODAFERTŐTLENÍTÉS ÉS EGYÉB HELYISÉG FERTŐTLENÍTÉS ESETÉN

A kezelendő helyiségekben elhelyezzük ózongenerátorokat a területnagyságához szükséges összteljesítmény figyelembevételével. Amennyiben van légkezelő rendszer, úgy ezek leállítása, vagy szakaszolása szükséges a helyiség fertőtlenítés teljes időtartama alatt. A gépek ciklusidejét a kezelt terület nagyságának megfelelő időtartamra programozzuk.
A helyiség fertőtlenítő eljárás teljes időtartama alatt monitorozzuk az ózonkoncentrációt, mert csak a megfelelő koncentráció elérése és fenntartása biztosítja a szükséges hatékonyságot. Fontos, hogy a megfelelően elvégzett helyiség fertőtlenítő eljárás nem tesz kárt az irodák berendezési tárgyaiban, és nem hagy foltot a felületeken.
A ciklusidő végén a helyiségeket a légkezelő rendszer segítségével szellőztetjük át, amennyiben erre nincs lehetőség alkalmazzuk a gépek ózon közömbösítő funkcióját. Az ózonszint egészségügyi határérték alá csökkenését műszeresen ellenőrizzük a kezelt helyiségekben, hogy azokat biztonsággal vehessék újra használatba. A kezelés után az ózon illata rövid ideig (maximum 1-2 nap) még érezhető lehet, de ezt követően megszűnik. Az ózonos helyiség fertőtlenítés megfelelően alkalmazva teljesen biztonságos, nem jelent veszélyt sem az emberekre sem a berendezési tárgyakra.

MIÉRT AZ ÓZON AZ EGYIK LEGHATÉKONYABB ELJÁRÁS IRODAFERTŐTLENÍTÉSRE ÉS EGYÉB HELYISÉGEK FERTŐTLENÍTÉSÉRE?

Az ózon - megfelelően alkalmazva - az egyik legerősebb fertőtlenítőszer a világon. Alkalmazása egy természetes folyamaton az aktív oxigén erején alapul. A baktériumok vírusok nem képesek védekező mechanizmust kialakítani ellene, ezért széles körben használható mikroorganizmusok ellen. Az ózonos irodafertőtlenítés és egyéb helyiségek fertőtlenítése során nem használunk vegyszert, ugyanakkor az egyik leghatékonyabb ellenszere a kórokozóknak, penészgombáknak. Ezt számos tudományos kutatás és orvosi publikáció is alátámasztja. Az irodafertőtlenítő kezelés egyszerű, rövid ideig tart nem igényel különösebb előkészületet. Eredménye egy garantáltan kórokozómentes környezet, ami elengedhetetlen egy irodában, közösségi térben ahol sok ember tartózkodik egyidejűleg.