ÓZONTECHNOLÓGIÁS TOJÁSFERTŐTLENÍTŐ KAMRA

Megoldás a fertőtlenítésben + Segítség az értékesítésben

Egy hazai fejlesztés eredményeként létrehozott berendezés biztonságos és hatékony módját kínálja az étkezési tojások fertőtlenítésének.
Az OSC típusú berendezés az ózon és a hidegköd befúvás hibrid technológiáját alkalmazva oldja meg a tojás felületi fertőtlenítését. A berendezés telepített komplett egységként vásárolható meg amely a kamrát is tartalmazza.

Mikrobiológiai vizsgálattal alátámasztott hatékonyság

Minden letelepített OSC típusú kamrát mikrobiológiai hatékonyságot vizsgáló eljárásnak vetünk alá. Az akkreditált labor által végzett vizsgálat igazolja a 100%-os fertőtlenítési hatékonyságot kifejezetten a Salmonella baktériummal szemben is.

Az OSC típusú tojásfertőtlenítő kamrát 3 méretben tudjuk gyártani igazodva a felhasználó igényeihez. A helyszínen építjük össze így olyan helyiségekben is könnyen elhelyezhető ahová összeszerelt állapotban nem férne be. A fertőtlenítő kamra tartozéka a rozsdamentes speciálisan erre a célra tervezett tojástároló kocsi amelyen a műanyag tálcán elhelyezett fertőtlenítendő tojásokat kell a kamrába betolni.

A rendszer működése teljesen automatizált. A fertőtlenítési folyamat ellenőrizhetőségének biztosítása érdekében a rendszer olyan biztonsági elemekkel működik amely hitelessé és ellenőrizhetővé teszi a fertőtlenítési folyamatot, ezért a rendszer része a fertőtlenítést igazoló "Fertőtlenítési címke" is.

Az OSC tojásfertőtlenítő kamra a mai kornak megfelelő "okos" rendszerrel van felszerelve!

KAMRA TÍPUSOK ÉS MÉRETEK

Az OSC tojásfertőtlenítő kamra 3 féle kapacitással elérhető

A kamra áráról és az egyéb feltételekről érdeklődjön a info@tojasfertotlenites.hu email címen,
vagy a 06 30 959 0385 telefonszámon

Fertőtlenítés gazdaságosan

Az eljárás 1 tojásra jutó költsége akár 0,5 Ft/db alatt is tartható, ami figyelembe véve a berendezés termelékenységét rövid távú megtérülést tesz lehetővé. Az OSC kamrák szervizigénye alacsony, élettartamuk hosszú.

Fertőtlenítés hitelesen és megbízhatóan

A fertőtlenítés folyamata alatt az ózon rendkívül nagy koncentrációban van jelen a kezelő kamrában annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb csíraszám csökkenést érjük el. A fertőtlenítés ideje a tojásszámtól függően 45-60 perc. A hibrid eljárás garantálja, hogy minden egyes tojás felülete érintkezik az ózongázzal és a katalizátorként működő hidegköddel, amely így egyedülálló 99,9 %-os hatásfokkal fertőtleníti a tojásokat. Az eljárás alatt a tojástartók is fertőtlenítésre kerülnek, így nem szükséges a fertőtlenített tojások átrakása új tartókba. A hibrid technológia tökéletes eljárás a tojás héjának fertőtlenítésére amit számos laboratóriumi teszt igazol.

Az ózon nem károsítja a tojáshéj szerkezetét
A vizsgálatok kimutatták, hogy a kalcium-karbonát, ami a fő ásványi alkotóeleme a tojáshéjnak, szinte közömbös az ózonnal szemben így az ózon nem károsítja a tojás héjszerkezetét és így nem befolyásolja a szavatossági idejét.
Az élelmiszerbiztonsági hatóság álláspontja szerint az iparilag ózonnal fertőtlenített héjú tojást felhasználás előtt nem kell újra fertőtleníteni. Az UV-C fénnyel történő fertőtlenítés ezzel szemben nem elfogadott fertőtlenítő eljárás.